Novosti:

Mjere sigurnosti i mjere opreza

Plin u boci
UNP je zbog svoje karakteristike da pri većem tlaku drastično prelazi u tekuće stanje i drastično smanjuje volumen, idealan energent za sve potrebe lako prenosivog izvora energije velike energentske vrijednosti.plinska boca Plinska boca s 10 kg plina ima ukupnu energetsku vrijednost od 128,0 kWh. Plinsku bocu uvijek treba držati uspravno i nikada je ne izlagati suncu ili temperaturi većoj od 40°C.

Pri svakoj zamjeni plinske boce potrebno je promijeniti i brtvilo između boce i redukcijskog ventila kao i provjeriti ispravnost gumene cijevi. Nakon upotrebe obavezno zatvorite ventil na boci!

Za vrijeme zamjene plinske boce strogo je zabranjeno pušiti ili biti u blizini otvorenog plamena. Brtvilo nikada ne izrađujete sami jer plin ima sposobnost razlaganja nekih gumenih tvari, već ga kupujte u za to ovlaštenim prodavaonicama, kao i priključnu (gumenu) cijev koja također ima svoj rok trajanja. Ukoliko osjetite miris plina odmah napravite propuh, ništa ne palite i ne uključujte, isključite napone na glavnoj sklopki i zovite vatrogasce.
Plin nije opasan ako ga pravilno koristite!


Primjena plina u boci:
Svojstva komercijalnog UNP-a

Mjere sigurnosti plinskih boca:
sigurnost


Ukoliko osjetite miris ili nekontrolirano istjecanje («šištanje») plina u prostoriji:

Pogodnosti viličara na UNP u odnosu na benzinski, diesel i elektro pogon: